Folk LC

Folk LC

A Folk LC zenekar idén fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli. A népzene és a folklór nagyon közel áll a zenekar minden tagjához. Mindannyian aktívan táncoltak (illetve táncolnak) a településeik néptánc-csoportjaiban. 

Eddigi fellépéseik Magyarországon, Csemadok és a környező települések által szervezett rendezvényeken voltak. Eredményeik közül kiemelkedik, hogy a Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos fordulóján, a hangszeres kategóriában 2011-ben ezüstsávos, 2013-ban aranysávos minősítést értek el. Zenéjük a magyar népzene autentikus világát követi, melyet a zenekar igyekszik hitelesen közvetíteni. 

Jelenlegi összetétele: hegedűsök - Bolyós Csilla, Vargic Juraj, Bolyós Zsolt (+ cimbalom), brácsás - Puntigán Tünde, bőgős - Bolyós Mónika, aki egyben a zenekar vezetője is, a csapatot erősíti Fekete Emma és Czikó Hajnalka népdalénekesek. A szakmai felkészítőik Hrúz Dénes a Dűvő zenekar prímása és Andrássy Ferenc cimbalomtanár.

Az eddig elsajátított tájegységek közé tartoznak: dunántúli, somogyi, mezőföldi, nyírségi, bagi, gömöri, magyarbődi és szilágysági összeállítások.

A koncert/előadás dátuma

2015. június 27.

Kategória

népzene, táncház