Korpás Éva

Korpás Éva

Korpás Éva pályafutását a komáromi Hajós Néptáncegyüttes szólóénekeseként kezdte. A pozsonyi Ifjú Szivek Táncegyüttesben való működése után tizennégy éven át a budapesti Tükrös együttes énekese volt, akikkel 6 lemezt készített. E zenekar énekeseként 2001-ben megkapta a Népművészet Ifjú Mestere címet. 2005-ben Balogh Kálmán cimbalomművésszel készített közös albumot, 2009-ben pedig Berecz András lemezén is közreműködött. 2010-ben a Tükrös együttessel, 2011-ben pedig a Prímástalálkozó című produkció albummal Fonogram Díjban részesült. 

Az autentikus népzene mellett 2007 óta a világzene is foglalkoztatja. Négy ilyen jellegű szólóalbumot jelentetett meg. Kettő gyermekeknek szólót: Csalogató, Szól a kakas, szól címmel, másik kettő pedig felnőtteknek: a Szerelem, szerelem és a legújabb, decemberben megjelent pedig a Fecském címet viseli. Malek Andreával, 2012-ben megjelent közös lemezükön: Az ördögfióka és a tündér gyermekeknek szóló megzenésített verseket énekel. E lemez Fonogram Díj jelölésben részesült. A Rév zenekar és a Prímástalálkozó szólóénekese. A Felvidék legnagyobb zenei ünnepén 2013-ban elnyerte három kategóriában is a Harmónia Díjat. 2014-ben pedig a szintén felvidéki díjat, a Mikola Anikó-díjat is ő vehette át.

A 2015-ös éve gazdag volt termésben, munkában. A már említett Fecském című lemezen kívül tavasszal megjelent egy gyermekeknek szóló, kizárólag felvidéki autentikus népzenét és népi játékokat tartalmazó lemeze: A pozsonyi sétatéren.

A koncert/előadás dátuma

2016. június 26.

Kategória

gyermekprogram, világzene