Duna Folk Band

Duna Folk Band

A somorjai Duna Folk Band felvidéki magyar népzenei együttes küldetése a hagyományos magyar népzene hiteles tolmácsolása és ennek népszerűsítése. A zenekar megalakulásától kezdve házigazdája a már rendszeres táncházaknak Somorján, emellett a Csalló néptáncegyüttes, valamint a jókai hagyományőrzők kísérőzenekaraként is találkozhatott vele a közönség. 

Az együttes repertoárjában a Kárpát-medence magyarlakta tájegységeinek népzenéje szerepel. A Duna Folk Band zenekar rendszeresen megújítja műsorát, és a somorjai és jókai tánccsoportok kísérete mellett, önálló koncerteken, népzenei bemutatókon és fesztiválokon is részt vesz. 

Az együttes tagjai a felvidéki szereplések mellett, több európai ország színpadán is koncerteztek, és különböző zenekari formációk tagjaiként felléptek az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is. 

A zenekar tagjai

Hecht Éva (hegedű)
Baráth László (brácsa)
Csenkey Jenő (nagybőgő)
Varsányi György (cimbalom)
Méry Rebeka (ének)

 

Táncoktatók

Botló Ákos és Varsányi Ági táncoktatók az est folyamán magyarbődi és jókai táncokat tanítanak. Ákos és Ági az Ifjú Szivek Táncszinház hivatásos táncosai, akik már korábban is együttműködtek a zenekarral a somorjai táncházak kapcsán.

A koncert/előadás dátuma

2016. június 25.

Kategória

népzene, táncház