A.V.E.

A.V.E.

Emmer Péter új zenekara, az A.V.E., mely a zenészek nevének kezdőbetűiből állt össze 2015-ben alakult. A trió-t a zene szeretete hozta össze. Legfőképp a hangszereké a főszerep, de helyet kapnak énekes és instrumentális dalok is a koncerteken. Emmer Péter és Vermes Gábor saját dalait, valamint feldolgozásokat játszanak.

Tagok

Emmer Péter – gitár, ének
1998-ban megnyerte a prágai Guitar Fest nemzetközi gitárversenyt. 2002-ben Pozsonyban közösen lépett fel Billy Sheehannal (Mr. Big, Winery Dogs, Niacin, Steve Vai, Dave Lee Roth Band). 2013-ban Harmónia-díjjal jutalmazták, a legjobb hangszeres muzsikus díját vehette át. 

Vermes Gábor – basszusgitár
Az Interpop Fesztiválon különdíjas volt. Együtt játszott Keresztes Ildikóval és az EDDA-val. Tagja volt többek között a Salsa Fresa latin zenekarnak, az Unisexnek, a Szörp zenekarnak, a Ricardo Salsa Club-nak, a Fiestának. Koncertezett Birta Miklóssal, Cserháti Zsuzsával, Hevesi Tamással, Tunyogi Orsival, Kratelli Josephinnel, Sipos F. Tamással, Éliás Gyulával, Molnár Ferenc Caramellel, Malek Andreával, Tino Gonzales énekes-gitárossal. A De Phazz énekesnőjével, Pat Appletonnal több sikeres koncertet adtak. 2009-ben, Barabás Tamást helyettesítve, a Djabe zenekarban, együtt játszhatott Steve Hackettel, a Genesis gitárosával.

Zombori Attila – dob
Több hangszert kipróbált, már tíz éves korában dobolt. Fiatal kora ellenére több zenekarban játszik. Tehetségkutató versenyeken és a Dobosok Farsangja elnevezésű rendezvényen is sikeresen szerepelt.

A koncert/előadás dátuma

2016. június 26.

Kategória

funky, jazz, rock