ARIZÓNA

ARIZÓNA

A felvidéki Arizóna 2009-ben alakult. Az 5 tagból álló pop/rock formációnak 2 lemeze jelent meg. Az első nagylemezük Lélekzet címet kapta 2014-ben, majd 2 évvel később jelent meg Tiltott gyümölcs című második nagylemezük.

A Lélekzet albumhoz kapcsolódó Magyaroszágon, valamint Felvidéken tánc show-val színesített koncertsorozatért 2014 nyarán a „Legszuggesztívabb produkció” díját vehettek át Vikidál Gyulától. Ugyanezen a lemezen szereplő Szürke és rózsaszín dalukat, melynek szövegét Lombos Márton írta, 2015-ben a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj „Év dala” kategóriájában jelölték. A 2016-os Éterfesztivál tehetségkutató zsűritagja, Temesi Bertalan, Maját a „Legjobb előadó” díjával jutalmazta. Szintén ebben az évben a Harmónia Díj kuratóriuma 2 kategóriában jelölte a zenekart. James Bond című daluk, melynek szövegét szintén Lombos Márton írta, második nagylemezükről az „Év dala” kategória legjobbjai között szerepelt, ezenkívül „ Az év könnyűzenei együttese” kategóriában is jelölést kaptak. Az utóbbit végül az Arizóna zenekar vehette át, így ők lettek 2016-ban Felvidék legjobb zenekara.

Dalaikat több rádió is rendszeresen játssza, klipjeiket pedig a Muzsika Tv-ben is láthatják a nézők. Több ízben mutatták be dalaikat magyarországi csatornák, Mit mond a szem? c. dalukat a Duna TV Kívánságkosár c. műsorában hallhatta először a közönség. A zenekart 2017 novemberében az a megtiszteltetés érte, hogy Pillangó című dalukat a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj kuratóriumi tagjai „Az év dala” kategóriában jelölték. 2018 februárjában debütált Egy című daluk, melynek szövegét Major Eszter írta. A klip megjelenését követően meghívást kaptak egyebek mellett az M2 Petőfi Tv Én vagyok itt! c. műsorába.

Turnéjukat is legújabb dalukról nevezték el, az egyszerűség, letisztultság a dalokban és a videoklipben is megjelenik.

 

Tagok

Maja - ének

Gasparik Fecó - billentyű

Lépes Gábor - gitár

Sütöri Patrik - basszusgitár

Kovács Dodi - dob

A koncert/előadás dátuma

2018. június 23.

Kategória

pop, rock