PEDROFON

PEDROFON

A Pedrofon ma hazánk talán egyik legtöbbet foglalkoztatott zenekara. Az 50-es, 60-as évek rock and roll stílusán túl szívesen játszanak korábbi, ismert swing számokat is.

Kitűnően képzett zenészek, gyönyörű hangszerek, és stílusában egységes, korhű öltözet, megjelenés jellemzi a zenekart.

 

Alakulásuk 2002 nyarára tehető. Már az első koncert meghozta a várva várt sikert. A közönség imádta őket. A 2003-as évet egy demo CD felvételével kezdték, amivel sorra járták a klubokat és a különböző rendezvényeket, hogy hirdessék a rock and roll örök. 2004-ben a zenekar a Sztárgyár tehetségkutató verseny fődíjazottja lett. Ugyanebben az évben tag cserére került sor. Új dobos és basszusgitáros erősíti azóta is a csapatot.

A zenekar országos ismertsége rendkívül megugrott, mikor a Sláger Rádió felkapta az “IFA megy a hegyen” c. nótát. Innentől kezdve még több fellépésre és koncertre utaztak az egész országban. Még ebben az évben közös koncertet adtak a Dolly Roll zenekarral és azóta is a Pedrofon az előzenekar.

2005-ben több, mint 100 fellépésük volt és ezt a számot azóta is rendületlenül hozzák. 2006-ban együtt dolgoztak Baby Gabival, majd 2007 januárjában egy nagyszerű Elvis Presley emlékkoncertet adtak az Alcatrazban.

A 2008-as év elhozta az 500. élő koncertet.

Az első külföldi koncert időpontja is elérkezett; Regensburgban nagysikerű bulit adtak a helyi rockabilly klubban. Debütáltak Erdélyben és a Felvidéken is, ahol a Pedrofon a Dolly Rollal együtt lépett fel.

2009-ben több budapesti és vidéki klubban is nézőcsúcsot döntött a zenekar. Még ebben az évben sor került az első közös fellépésre Komár Lászlóval és Auguszt Bárióval.

2011-ben Fenyő Miklós elénekelte a Jó öreg rock & roll című számot a Pedrofon zenekarral, melynek Pedro írta a szövegét.

 

Tagok

 

Pedro - Kosztolicz Péter - terror- és baritonszaxofon, ének, asztalon táncoltatás

EdiNéni, a Diósgyőri Díva - Szajkó Edina - ének, sütemények, esztétika

Fidó bácsi, a Csepel-szigeti Weszedelem - Födő Sándor - szólógitár, ének, műfordítás, kritika

Gubancz Márton, a Vásárhelyi Rém - Kovács Erik - zongora, billentyűs hangszerek, vokál, ének, egytálételek

Gyuri atya, a Mohácsi Bass - Porvay György - basszusgitár, bőgő, góllövő csatár, gyóntatás

Frissítő Dezső - Kisvári Bence - dobok, sörök

A koncert/előadás dátuma

2019. június 29.

Kategória

rock'n'roll